Hvad er oddsene for det..

Jeg satte gang i halmfyret, da temperaturen udenfor var faldet så meget, at indendørstemperaturen var lige i underkanten af hvad er behageligt, i starten af vinteren sidste år, som vi altid har gjort.

Da det var første gang jeg selv skulle klare det, var det med lidt bævende hjerte, men det gik fint og det kørte som det skulle.

Der gik et par måneder, oplevede jeg, at der igen skulle fyldes vand på systemet, hvilket var sært, for det var ikke noget jeg kunne huske vi skulle de andre år. Oftere og oftere skulle der fyldes vand på og jeg blev da så klar over, at noget var rivende galt.

Jeg opdagede så, at vandet sivede langs væggen på halmfyrshuset. Heldigvis kender jeg en VVS’er og han kom prompte og måtte bekræfte min mistanke. Kedlen var utæt, gennemtæret, suk!!….. Men det er over 20 år gammelt og har altid kørt upåklageligt, og vi vidste godt, at det var på lånt tid at det kørte.

Hvad vi skulle bruge som varmekilde, var ikke rigtig på plads, overhovedet ikke faktisk. Men jeg havde oliefyret og masser af olie, så det har så kørt vinteren igennem (og gudskelov for at det var en mild vinter 🙂 )

Her for en måned siden, stod oliefyret af!!!!…. Da må jeg indrømme, jeg bandede højt og længe. Igen havde jeg fat i VVS’eren, og fyret er også helt færdigt (også et gammelt fyr, som blev installeret, da vi flyttede ind i 1990).

Nu har jeg fået installeret en elektrisk varmvandsbeholder som jeg har lånt, og skal så have installeret noget varmehalløj, så jeg kan få varme i stuerne.

Jeg har ingen forstand på den slags, og da jeg nu er blevet alene, må jeg støtte mig til familie og venner, som forsøger at råde mig på bedste vis. Der er jo ikke sååå lang til efteråret sætter ind, så jeg skal have tage en beslutning snarest. Der arbejdes på det 😀

Hvad er oddsene for at både halmfyr og oliefyr står af indenfor 3 mdr. ?

2 thoughts on “Hvad er oddsene for det..

 1. Åh, altså! Det er dejligt, at jeg fandt ud af, at du blogger igen, men jeg er ked af at læse, at du er blevet enke i alt for ung en alder. Hvor må det dog have været et chok for dig at finde din mand på den måde.
  Det eneste gode, man kan sige om det, er, at det har været en nem død for ham.
  Hatten af for, at du bliver på gården (er det en gård eller bare et stort hus?) og prøver at klare det hele selv. Oliefyr und alles. Det må altså være både hårdt og svært.

  1. Herligt du er her, Ellen.
   Ja, det var hårdt og et chok, især når det er så uventet, men godt det var en nem død for ham. Ydermere er jeg glad for at han var hjemme, tænk hvis nu det var på vej hjem i fly eller bil, fra jobbene i Sverige, som han tog op til hver uge. Det havde været endnu mere forfærdeligt.
   Det er et lille landsted, derfor halmfyr – og indtil nu har jeg ingen planer om at flytte, men man skal jo aldrig sige aldrig.
   Det er hårdt, fordi der hele tiden opstår noget ukendt jeg skal tage stilling til 😉 Så er det fantastisk at have familien og vennerne som står på spring med gode råd og en hjælpende hånd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *